tisdag 29 juli 2014

BBQ-kryddade kycklingspett


Fredag hela veckan lång, fredag utan att ens behöva arbeta halvdag - det är semester det. Grillat?!? igen tänker ni, ja för det går snabbt och ingen vill stå inne längre än nödvändigt för att laga mat.

BBQ-kryddade kycklingspett tillsammans med friterade potatisklyftor och en god bbq-sås, mer behövs inte.
Skulle regnmolnen mot förmodan torna upp sig är det en stor fördel med spett, man behöver inte stå ute och grilla om man absolut inte vill, det går minst lika bra att grilla dem i en grillpanna (använd då bambuspett eller korta stålspett). 

Till 4 portioner behövs: 4 kycklingbröst 

Rubb: 2 msk paprikapulver / 2 msk chilikrydda / 1 msk cajun seasoning / 1 msk Jamaican jerk / 1 msk Tikka curry powder / 1 msk American steakhouse seasoning / 0,5 tsk smoked paprika / 0,5 tsk mexikansk kryddblandning / 1 tsk chilipeppar / 0,5 tsk spiskummin / 1 msk flingsalt 
Olivolja

Blanda alla kryddor i en mortel, stör och rör runt i morteln.
Skär kycklingbrösten i bitar, ringla över lite olivolja och häll kryddorna över kycklingen. Blanda runt så att kryddorna sätter sig runt om kycklingbitarna. Trä upp kycklingbitarna på spett. 

Grilla över direkt värme 10-15 minuter till kycklingen är helt genomstekt.

Recept på en riktigt god BBQ-sås finns HÄR.
Servera spetten varma med bbq-sås och gärna friterad potatis till. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar