onsdag 4 juni 2014

Krämig potatissallad och hemgjord grillad korv


Är det sommar så är det, även om vädrets makter inte alltid bjuder på sol.
Sommar är ofta förknippat med enklare matlagning, gärna sånt som kan förberedas och stå på lut i kylen. Grillat och potatissallad har väl inte gått många förbi och är en riktig picknickklassiker.
Den här enkla potatissalladen smakar förträffligt och går hyfsat snabbt att röra ihop, perfekt om det finns kokta potatisar över från någon måltid.
Vi grillade de HÄR korvarna till, på indirekt värme i klotgrill ca 40-60 minuter.

Till 4 portioner potatissallad behövs: 1 kg kokt (gärna ny-)potatis / 2 burkar (4 dl) laktosfri smetana / 1 dl majonäs / 1 finhackad gul lök / 1 tsk dijonsenap / 1 tsk västervikssenap / 1 tsk grov dijonsenap/ 2 msk finhackad kapris / smaka av med örtsalt och grovmalen svartpeppar

Skala och tärna ner potatisen i bitar, ställ åt sidan.
Blanda övriga ingredienser i en bunke, smaka av med salt och peppar. Rör försiktigt ner potatisen och ställ gärna kallt några timmar för att smaka till sig. Ta fram ca 0,5 timme före servering.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar