fredag 18 april 2014

Kivikssill


 Även om det är långfredag finns det tid till att lägga in sill till morgondagens påsklunch. Har man en grundinlagd sill är det perfekt, men det går lika bra att köpa fem-minuters-sill också (konsistensen är dock inte densamma).
Recept för grundinläggning finns HÄR, men den tar då fem dagar på sig att bli klar.


Till ca 4 filéer kivikssill behövs:  filéer inlagd sill (antingen fem-minuters från butik eller grundinlagd) / 1 kanelstång / 1 tsk hel svartpeppar / finstrimlat skal från 1 lime / 2 cm färsk ingefära / 2 torkade lagerblad

Ättikslag: 0,75 dl ättika / 0,75 dl strösocker / 0,75 dl Kiviks äppelmust / 1 dl vatten.

Koka upp lagen och lägg i kanel och svartpeppar. Låt den kallna helt.
Skär sillen i bitar, varva sill och kryddor i väl rengjord burk. Ös över lagen och ställ kallt 1 dygn.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar