måndag 14 april 2014

Kärlekstårta med italiensk vaniljsmörkräm


Kärleksmums, men i tårtform, bakad med kärlek och omsorg, fylld med italiensk smörkräm kan väl med all rätt kallas för kärlekstårta? ;-)

Receptet på smörkrämen finns HÄR (men uteslut jordgubbarna)

Till en tårtform med diam 25 cm och höjd 5 cm behövs: 150 g smör / 2 ägg / 3 dl strösocker / 1 msk vaniljsocker / 2 msk kakao / 4,5 dl vetemjöl / 2 tsk bakpulver / 1,5 dl mjölk (3%)

Glasyr: 75 g smör / 2 msk kallt espressokaffe / 1 msk kakao / 1 msk vaniljsocker / 3-4 dl florsocker

1 dl kokosflingor till dekoration

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en tårtform med bakplåtspapper.
Smält smöret till kakan, blanda med mjölk  och låt svalna. Blanda alla torra ingredienser. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner de torra ingredienserna växelvis med smör-mjölkblandningen.
Häll smeten i tårtformen. Grädda kakan i ca 20 minuter, känn med en sticka som ska kännas torr. Låt kakan svalna i formen och stjälp sedan upp den på galler och låt kallna.

Gör under tiden smörkrämen enligt receptet i länken ovanför. Dela tårtbotten i två delar, bred på rikligt med smörkräm på den undre botten och lägg den andra ovanpå.

Smält smöret till glasyren, blanda i kaffet och till sist de torra ingredienserna. Bred glasyren runt kanten och ovanpå. Strössla på kokos direkt innan glasyren stelnar.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar