torsdag 27 februari 2014

Snabbgjord jordgubbssylt med lime


Nu närmar vi oss våffeltider, även om vi har tjuvstartat är det lika gott ändå. Av någon outgrundlig anledning har vi alltid slut på sylt lagom till det är dags att äta våfflorna. Men har man bara jordgubbar i frysen går den här snabba sylten alldeles utmärkt att göra medan våffelsmeten sväller.

Till en liten burk sylt behövs: 1 liter jordgubbar (gärna i skivor eller bitar) / saft från 1 lime / 2 dl syltsocker

Micra jordgubbarna om de fortfarande är frusna. Häll både jordgubbar och vätska i en kastrull och koka upp, häll i limesaften och sockret och rör om till sockret smälter. Låt koka upp och koka 2 minuter. Häll upp sylten på varm burk. Sylten är hållbar ett par veckor i kylskåp.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar