söndag 26 januari 2014

Kladdkaka med valnötter


Kladdkaka med betoning på kladd, det gillar vi! Smör och mörk choklad gör den kaloristinn men ack så god. Till tröst kan väl ändå tilläggas att den är fullproppad med nyttiga, nyttig valnötter.

Till en kaka behövs: 175 g smör / 175 g mörk Marabou choklad / 2 dl strösocker / 3 ägg / 2 msk starkt kaffe / 2 dl valnötskärnor / 1 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Kläm fast ett bakplåtpapper i botten på en form med löstagbar botten (ca 24 cm diameter) Smörj kanterna på formen.
Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar, rör ner chokladen i det varma smöret, rör till chokladen smält.
Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum.
Rör ner äggulorna i chokladsmeten, därefter kaffet, vetemjölet och nötkärnorna. Vänd till sist ner de hårt vispade äggvitorna.
Häll smeten i formen, sätt direkt in i ugnen på mellersta falsen. Grädda kakan i ca 19 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna i formen, ställ sedan formen i kylskåp till den stelnar ca 60 minuter.
Ta bort kanten från formen, lägg upp kakan på fat och servera (gärna med vispad grädde).
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar