lördag 18 januari 2014

Amerikanska dinkelpannkakor


Helgfrukost måste få ta tid, både att laga och att äta. Att få avsluta frukosten med nygräddade, "nyttiga",  american panncakes är inte alls dumt ;-) "Nyttiga" för att jag bytte ut vetemjölet mot fullkornsdinkel, sockret går med enkelhet att byta ut mot sötningsmedel om man föredrar det.

Till 10 pannkakor behövs: 3 dl fullkornsdinkel / 1 tsk bakpulver / 0,5 tsk bikarbonat / 1 msk socker / 3 dl naturell yoghurt /  25 g smält smör + smör att steka i / 1 ägg

Smält smöret och låt det svalna. Blanda ihop alla torra ingredienser, rör ner yoghurt, det avsvalnade smälta smöret och till sist ägget.
Sätt en stekpanna på medelhög värme, stek pannkakorna på båda sidorna och servera direkt tillsammans med färsk frukt eller sylt, vispad grädde och lönnsirap. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar