söndag 24 november 2013

Mörk chokladmousse


Hade ju nästan glömt bort den utlovade chokladmoussen!!
Den här gången i form av en len,inte alltför söt, mörk chokladmousse, jag serverade den med färska blåbär. 

Till 4 portioner mousse behövs: 100 g marabou mörk choklad / 2 äggulor / 2 msk kokossocker / 2 dl vispgrädde
125 g blåbär till dekoration

Smält chokladen på låg värme, rör ner äggulorna en i taget.Vispa grädden tillsammans med sockret, men inte för hårt. Rör ner chokladsmeten skedvis med en ballongvisp. Rör med stora tag mellan varje sked. Avsluta med några ordentliga tag för att få in extra luft i moussen. Häll upp i 4 skålar och ställ ett par timmar i kylskåpet.
Lägg blåbär på moussen precis före servering.


Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar