fredag 4 oktober 2013

Knäckig äppelpaj


Jag fortsätter glatt på temat äpplen och den här gången ytterligare en äppelpaj. Här är det massor av mosiga äpplen i botten med underbart segt-knäckigt täcke. En sån där perfekt paj att impa på kollegorna med vid fredagsfikat ;-)

Till en paj behövs: 5-6 stora syrliga äpplen / 150 g smör / 2 dl havregryn / 2 dl vetemjöl / 2 dl strösocker / 0,5 tsk bakpulver / 0,5 dl vispgrädde / 0,5 dl sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Skala kärna ur och klyfta äpplena, lägg dem i en pajform. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Smält smöret i en kastrull, rör ner grädde och sirap. Häll till sist ner de torra ingredienserna i kastrullen och rör om ordentligt. Bred ut smeten över äpplena. Grädda pajen i ca 40 minuter till den får fin färg.
Servera pajen avsvalnad med vaniljsås eller vispad grädde. Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar