onsdag 17 juli 2013

Sconesäppelkaka


Saftig och lätt kladdig, massor med smak av kanel och äpplen. Mmmmm, en smak av sensommar med eller utan vaniljsås till.

Till en långpanna 20x30 cm behövs: 6 dl vetemjöl / 2 dl strösocker / 3 tsk bakpulver / 150 g smör / 3 dl mjölk (3%) / 3 äpplen / 1 msk kanel / 3 msk strösocker

Blanda alla torra ingredienser i en matberedare, skär smöret i kuber och lägg ner. Kör i gång matberedaren och häll i mjölken genom matarröret.
Sätt ugnen på 200 grader. Klä långpannan med bakplåtspapper och häll i smeten.
Skala och kärna ur äpplena, skär dem i tunna klyftor. Häll kanel och socker i en plastpåse och lägg i äppelklyftorna. Skaka runt så klyftorna täcks av kanel och socker.
Tryck ner klyftorna i smeten, häll eventuell överbliven kanel och socker över kakan. Grädda kakan ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan servering.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar