fredag 26 juli 2013

Körsbärspaj med vaniljtäcke


Underbara, ljuvliga sommartider - körsbärstider ;) Våra egna bär äter fåglarna upp, så vi har beslutat att såga ner träden. Däremot svärföräldrarna har ett körsbärsträd som får vara ifred - lycka :)
Paj är den perfekta sommarfikan, allra helst den här som har både pajdeg, bär och vaniljsås - allt i ett liksom.

Till pajdegen behövs: 100 g smör / 2 dl vetemjöl / 0,5 dl strösocker / 0,25 dl hemgjort vaniljsocker /
Till vaniljtäcket behövs: 1 ägg / 0,25 dl strösocker / 0,25 dl hemgjort vaniljsocker / 2 dl smetana
Fyllning: 0,5 1 liter urkärnade körsbär

Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare, rör snabbt ihop till en pajdeg. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ den i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
Förgrädda pajskalet ca 10 minuter och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker till vaniljtäcket och rör ner smetana. Lägg körsbären i pajskalet och häll över vaniljsmeten. Grädda pajen 25 minuter. Servera den avsvalnad, gärna med löst vispad grädde till.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar