fredag 19 juli 2013

Argentinian chimmichurry


Det bestående minnet från förra årets snabbvisit i Buenos Aires är helt klart deras grillade kött med den fantastiskt goda kryddröran Chimmichurry. Jag har med hjälp av ett argentinskt recept försökt att återskapa smakerna.
Till ca 1 dl chimmichurry behövs: 2 dl hackad persilja / 6 vitlöksklyftor / 2 msk hackad gul lök / 0,5 dl olivolja / 1 tsk vit balsamvinäger / 1 röd pepparfrukt / 1 tsk flingsalt

Lägg lök, vitlök och gul lök i en burk och pulsera med mixerstav till det är hackat. Ha ner övriga ingredienser och pulsera med mixerstaven till det blir en finhackad blandning. Smaka av med mer salt om det behövs.
Vill man ha kraftigare smak kan man även lägga till koriander, färsk oregano och riktigt stark pepparfrukt. Låt kryddröran stå och smaka till sig ca en timme före servering.

Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar