onsdag 26 juni 2013

Vallmofrallor


Stora ljusa bröd med saftigt inkrom, ett bröd är lagom som lunch - eller varför inte picknick ;)

Till 10 bröd behövs: 2,5 dl youghurt (4%) / 2,5 dl vatten / 75 g jäst / 0,5 dl kallpressad rapsolja / 1,5 msk flingsalt / 1,5 msk strösocker / 12-14 dl vetemjöl special / vallmofrön till dekoration

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda yoghurt och vatten, smula ner och rör ut jästen i vätskan. Häll ner olja, socker och salt och starta degblandaren. Häll ner nästan allt mjöl lite i taget, degen ska bli blank och smidig. Arbeta degen ca 15 minuter i maskin, eller den dubbla tiden för hand. Låt degen vila 30 minuter i bunken under bakduk.
Baka ut 10 st jämnstora, avlånga bröd och rulla dem i vallmofrön. Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 30-90 minuter till dubbel storlek.
Sätt plåten i ugnen och sänk temperaturen till 200 grader, grädda bröden 10-12 minuter. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar