söndag 9 juni 2013

Pastasallad med kyckling


Till sommaren tycker jag det är perfekt med mat som kan ätas varm eller ljummen, kan ätas hemma eller på picknick. Det här är en sån sallad, att den dessutom är snabblagad gör ju inget.

Till 4 personer behöver du:
Pastasalladen: 1 grillad kyckling / 400 g pasta / 1 msk röd balsamvinäger / 2 msk olivolja / 0,5 purjolök / 0,5 kg körsbärstomater / 4 dl fryst grönsaksblandning (ärtor,majs och paprika) / 1 röd paprika / 250 g grön sparris

Rhode Island sås: 2 dl smetana / 0,5 dl chilisås (av ketchup-typ) / 1 tsk dijon senap / 1 tsk HP-sås / 0,5 tsk worcestersås / 1 finriven vitlöksklyfta

Blanda alla ingredienserna till såsen och låt den stå svalt för att mogna i smak.
Rensa kycklingen och dela ner köttet i mindre bitar. Koka pastan enligt förpackningen. Häll av vattnet och lägg pastan i en rymlig skål, häll på vinäger och olja, blanda ner de frysta grönsakerna. Skär purjolök och paprika i fina strimlor och vänd ner dem i salladen. Skär sparrisen i mindre bitar och förväll dem ca 5 minuter, häll av vattnet och lägg ner bitarna i salladen. Vänd till sist ner kycklingen och de hela körsbärstomaterna.
Smaklig spis ♥


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar