fredag 7 juni 2013

Grillad clubsteak med café de Paris smör


Café de Paris, en riktig klassiker bland kryddsmör serveras till grillat kött, fisk eller grönsaker. Perfekt att göra när trädgården är full av färska kryddor. Enda nackdelen är den enormt långa ingredienslistan.

Utöver 300 g rumsvarmt smör behövs: 3 sardeller / 1 msk ketchup / 1,5 tsk fransk senap / 1 msk kapris / 1 liten gul lök / 1 dl finhackad persilja / 1 msk finhackad dill / 0,5 dl finhackad gräslök / 1 tsk färsk timjan / 1 msk finhackad dragon / 1 tsk färsk rosmarin / 1 vitlöksklyfta / 1 tsk konjak / 1 tsk madeira / 0,5 tsk worcestersås / 3 vitpepparkorn / 0,5 tsk paprikapulver / 2 krm curry / 0,25 kryddmått cayenne / 1,5 msk citronsaft / 1 tsk rivet citronskal / 1 krm rivet apelsinskal

Mixa alla ingredienserna utom smöret tills blandningen blir slät. Häll blandningen i en vispbunke och vispa ner det rumsvarma smöret lite i taget. Avsluta med att vispa smöret riktigt fluffigt. Jag brukar lägga smöret i plastfolie och rulla ihop till en rulle för att sedan kunna skära fina skivor.

Krydda clubsteaken med salt och peppar och grilla över het glöd under lock, 5-10 minuter beroende på genomstekt kött du vill ha. Skär gärna ett litet snitt för att kontrollera hur rött/rosa köttet är. Låt vila några minuter före servering. Lägg på tunna skivor av kryddsmöret. Smaklig spis ♥

Det går perfekt att frysa det som blir över av kryddsmöret, ta upp det för att tina 2 timmar före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar