tisdag 18 juni 2013

Drömrulltårta med jordgubbssmörkräm


Fortsätter på temat jordgubbar och fika ;) Om du testade jordgubbsmacronerna i går, har du italiensk smörkräm kvar även till den här drömrulltårtan.

Rulltårta: 3 ägg + 1 äggvita / 1,5 dl strösocker / 2 dl potatismjöl / 2 msk kakao / 3 tsk bakpulver

Italiensk smörkräm: 50 g vatten / 125 g strösocker / 2 msk vaniljsocker / 2 äggvitor / 200 g rumstempererat smör / 75 g jordgubbar

Börja med smörkrämen genom att mixa jordgubbarna till mos och sila dem genom stålstil. Koka upp vatten och socker, låt koka till 116 grader. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt den heta sockerlagen försiktigt under fortsatt vispning. Vispa till krämen svalnat, ca 15-20 minuter. Tillsätt rumstempererat smör klickvis. Smaksätt med vaniljsocker och jordgubbsmos.

Sätt ugnen på 190 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna rör försiktigt ner dem i äggsmeten, se till att det blir ordentligt blandat. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, häll i smeten och bred ut den. Grädda rulltårtan i ca 5-8 minuter, känn med en sticka att kakan känns torr. Strö strösocker över kakan, vänd upp den på nytt bakplåtspapper och låt svalna under bakduk.
Bred smörkräm över hela botten och rulla ihop från långsidan. Lägg rulltårtan med skarven neråt att vila i kylskåp.
Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar