söndag 19 maj 2013

Medelhavspaj


En ständigt återkommande favorit, till lunch, till middag och till buffeér. Enkelt och hyfsat snabblagat, kan serveras både varm och ljummen.

Pajdeg: 3 dl vetemjöl / 150 g kallt laktosfritt smör / 1 msk kallt vatten

Fyllning: 4 dl lagrad riven ost / 150 g fetaost i tärningar / 150-200 g broccoli / 8 st inlagda torkade tomater / 15 svarta oliver / 3 ekologiska ägg / 2 dl laktosfri grädde / 2 msk olja och kryddor från tomaterna

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ingredienserna till pajdegen i en matberedare, kör snabbt ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i en pajform även upp på kanterna, ställ den pajformen kallt ca 20 minuter.
Nagga pajskalet i botten och förgrädda ca 15 minuter.
Skär de inlagda tomaterna i skivor och förväll broccolin. Lägg osten i botten på det förgräddade pajskalet, fyll på med tomater, broccoli, fetaost och oliver. Rör samman ägg och grädde, smaksätt med kryddorna och oljan från tomaterna. Häll äggstanningen över pajen och grädda slutligen i ca 35-45 minuter till pajen har stannat och fått fin färg.


Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar