tisdag 26 februari 2013

Mors Mazarintårta


Mördeg: 2,5 dl vetemjöl / 0,5 dl strösocker / 100 gr laktosfritt smör / 0,5 - 1 msk kallt vatten
Mazarinfyllning: 200 gr sötmandel / 2 dl strösocker / 4 st ägg / 100 gr laktosfritt smör


Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla ingredienserna till mördegen i en matberedare, kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, den ska gå upp på kanterna. Ställ pajformen att vila i kylskåp.


Smält smöret till fyllningen och låt det svalna. Skålla, skala och mal mandeln. 

Rör ägg och socker till sockret löst sig, häll ner det avsvalnade smöret och rör till sist ner den malda mandeln.


Häll mazarinfyllningen i pajskalet och grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna något innan du tar loss den ur formen.


Pudra med florsocker före servering. Smaklig spis ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar