tisdag 15 januari 2013

Persikopaj


Pajdeg: 150 gr laktosfritt smör / 3 dl vetemjöl / 1 dl strösocker / 1 tsk bakpulver
Fyllning: 1 ekologiskt ägg / 0,5 dl strösocker / 2 dl laktosfri smetana / 1 tsk vaniljsocker / 6-8 persikor
Sockerlag: 1 liter vatten / 6 dl strösocker / 2 vaniljstänger


Börja med sockerlagen till persikorna, snitta vaniljstängerna, koka upp vatten och socker, lägg i vaniljen. Skala persikorna, dela dem i två delar och ta ur kärnan. Lägg persikorna i sockerlagen och låt dem koka upp. Dra kastrullen från värmen och låt persikorna ligga i ca fem minuter. Ta upp dem och låt dem svalna.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda snabbt ihop pajdegen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.


Vispa ägg och socker till fyllningen, rör ner smetana och vaniljsocker.
Skär persikorna i klyftor och placera ut dem i pajskalet, häll över fyllningen. Grädda pajen 25-30 minuter. Servera pajen avsvalnad med vispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar